Art 1

Al onze  verkopen via onze webshop of via onze winkel zijn onderworpen aan onze algemene voorwaarden. Elke aankoper die een bestelling plaats via ons aanvaardt deze voorwaarden dan ook.

Art 2

Iederen kan een bestelling plaatsen via onze website of per mail. De bestellingen zijn echter enkel aanvaard als de verkoper deze bevestigd. Wij proberen de karakteristieken zo nauw mogelijk te vermelden, echter kunnen hier kleine details in anders zijn. De fotos zijn niet contractueel en verplichten het bedrijf in geen geval. Deze zijn enkel ter info.
Bij een prijsofferte is deze enkel geldig zolang de voorraad strekt en 1 maand na opgaven. Bij het bevestigen van onze bestelling aanvaard de verkoper het geheel van onze algemene verkoopsvoorwaarden zonder reserve wat betreft prijs, product, enz. Alle contractuele gegevens worden opgeslagen en kunnen geraadpleegd worden na login van deklant met zijn wachtwoord.

Art 3

De prijzen zijn van toepassing op het moment van het plaatsen van de bestelling. De prijzen die wij uitdrukken op de webshop zijn BTW inbegrpeen. Transportkosten worden als upplement bijgrekend aan de producten en wordt ook duidelijk vermeld bij het plaatsen van een bestelling.

Art 4

Bij het bevestigen van een bestelling heeft u een mogelijkheid tussen het kiezen van verschillende betalingsmogelijkheden. Geen enkele van deze gegevens gaat via onze site. 
Wij geven u ook de mogelijkheid om te betalen via bankoverschrijving. Zoals aangegeven in onze webshop worden de producten pas opstuurd nadat wij de betaling ontvangen hebben van uw volledige bedrag op onze rekening. 
Wij hebben het recht een bestelling over levering te verlaten in geval de betaling niet binnen is en dit zonder opzeg.

Art 5

De pakketen worden opgeslagen in België en vertrekekn iedere werkdag in de gehele wereld. Voor België kunt u uw pakketje de volgende werkdag verwachten. Voor Nederland is deze termijn 2 dagen. Alle pakjes die ons magazijn verlaten zijn gecontroleerd en in perfecte staat. De klant moet eventuele problemen van schade doorgeven bij ontvangst van het pakje. Hiervoor dient met klacht indien per aangtekened schrijven bij het transportbedrijf (Bpost) binnen de 8 dagen vanaf de ontvangst van het pakje.
Wij zijn in geen geval verantwoordelijk voor het beschadigen van pakjes tijdens het transport of het verdwijnen van producten na het vaststellen van de schade.
Alle pakketjes zijn tevens ook verzekerd voor een waarde van 500€

Art 6

Alle producten besteld via de webshop aangekocht binnen de 14 dagen mogen worden teruggestuurd voor omruiling of een financiele vergoeding. Het terugstorten gebeurt op kosten van de aankoper en de eventuele financiele vergoeding of omruiling zal plaats vinden na controle in ons magazijn. Het artikel moet nieuw zijn en mag niet gewassen of ingevet zijn. Na ontvangst en controle wordt het bedrag binnen de 5 werkdagen naar u teruggestort. Indien er door ons een fout werd gemaakt wordt de terugzending door ons verzorgd.

Art 7

Sommige producten zijn aan garantie onderworpen en deze varieert volgens de fabricant.

Art 8

Rijlaarzen

Maatwerk laarzen, kunnen de maatvoering slechts geprotesteerd worden tot 1 week na ontvangst van de laarzen. Leer is een natuurproduct en om misverstanden te verkomen, zijn duurdere laarzen daarom niet per defintie sterker of beter. De verwerkte materialen zijn comfortabeler, mooier, maar ook kwestbaarder.

Goed onderhoud, zorgt voor een verlengde levensduur en meer plezier aan uw laarzen. Plaats de laarzen nooit bij een warmtebron. Ook laarzen die weinig worden gebruikt, moeten regelmatig onderhouden worden. Om de levensduur te bevorderen, is het goed om de laarzen na een dag te gebruiken, een dag te laten rusten, bij voorkeur met een spanner. Op deze manier kan het transpiratievocht verdampen. Als de laarzen nat zijn, moeten deze goed gedroogd worden. 

Poets uw laarzen met een vochtige doek, telkens na het rijden om het zout en huidvet van het paard, van de laarzen te verwijderen. Leder is een natuurproducht, die frequent onderhouden moet worden, met de daartoe bestemde onderhoudsmiddelen. Verkleuren kunnen daarom altijd onstaan, door gebruik van de laarzen. Om verkleuring te voorkomen, raden wij aan 1x per maand de laars met schoensmeer te poetsen in hetzelfde kleur als de laars. 

Laklaarzen zijn gevoelig aan sterke temperatuurswisselens en nattigheid. Onderhoud uw laarzen daarom let lakolie 2x per week, ook indien je de laarzen niet gebruikt, om lak breuklijnen tegen te gaan. Op laklaarzen, kunnen wij geen garantie geven. 
Bij suède en nubuck laarzen, kunt u om vlekken te vermijden, deze inspuiten met waterafstotend middel. Herhaal dit regelmatig. 

Op ritssluitingen zitten er 2 maand garantie op. Soms wordt de garantie verlengd.

Afhaaltermijn van nieuwe laarzen: 1 maand, daarna kunnen wij geen garantie meer geven op het maatwerk. Deze kunnen wel nog aangepast worden op kosten van de klant. 

Art. 9

Afhalen van maatwerk/bestellingen/reparaties dient te gebeuren binnen de 6 maanden na het eerste contact. Indien deze niet zijn afgehaald, verlies u het recht op de goederen, zonder teruggave van geld.